Musikfortællingen om “Kongen der ikke kunne sove”

I 2017 blev jeg inviteret af Køge Musikskole til at komponere 7 sange til den tyske børnebog “König Hüpf der I” sammen med deres kompagnonordning. Jeg besøgte derfor 5 0.klasser og de hjalp mig med at få gode idéer til sangene. Det var sjovt at have børnene med på råd. De havde gode idéer til sangenes handling, instrumenter og dynamik.

Derefter opførte vi fortællingen med kompagnonordningens musiklærere fra musikskolen, et band bestående af musikskolelærere og ialt 500 børn fra alle Køge kommunes 0.-klasser. Musikskolelærerne var skuespillere og spillede instrumenter undervejs, børnene sang med på alle sangene og jeg fortalte historien, sang for på sangene og spillede trombone. Det var en fest!

Musikfortællingen blev så god, at jeg fik lyst til at arbejde videre med konceptet. Derfor har jeg lavet korstemmer til nogle af sangene og skal her i foråret opføre fortællingen to gange med børnekor. Vi skal lave den i Vigersted kirke lørdag d. 23. marts kl. 13 med mine egne kor: Engle- og ungdomskoret. Og så skal jeg lave den som korstævne for Folkekirkens Ungdomskor i Rønnevang kirke i Tåstrup d. 29.-30.marts. Med mig har jeg Michael Sunding på klaver og Maj Berit Guassora på trompet og instruktion. Børnene skal nemlig også have små roller undervejs, og her hjælper Maj Berit mig med at have det store overblik og instruere børnene i stykket.

Jeg håber også på, at kunne udgive den som bog, så andre kan få glæde af at arbejde med sangene og historien.